Έχω αυξημένη
χοληστερόλη..τι κάνω??Τρώγοντας για μια πιο υγιή καρδία λοιπόν! PART4
Ποιες τροφές λοιπόν ανεβάζουν τη χοληστερόλη
και πρεπει να αποφεύγουμε??έχουμε και λέμε…
1)
Τα κορεσμένα λιπαρά. Είναι
στερεά σε θερμοκρασία δωματίου και εμπεριέχονται γενικότερα στα ζωικά λίπη (βούτυρο,
πλήρες γάλα, γιαούρτια, φέτα, κρέμα γάλακτος, καρύδα, ορατό λίπος στο κρέας, αρνί,
κρόκος αυγού, μαγιονέζα. Συμβάλουν στην αύξηση της καλής LDL και όπως καταλαβαίνεται πρέπει
να τα αποφεύγουμε!!
Κάτι που θα ήθελα να αποσαφηνίσω γιατί πολύς
κόσμος δε το γνωρίζει είναι ότι τα πολυακορεστα λιπαρά χωρίζονται σε 2 κατηγορίες,
τα ω-6(λινολεικο οξυ) και τα ω-3 (α-λινολενικο οξυ)
Το λινολεικο οξυ (ω-6) μετατρέπεται σε
αραχιδονικο οξυ που βρίσκεται στο ηλιέλαιο, το καλαμποκέλαιο, το σουσάμι, τους ξηρούς
καρπούς. Αυτά βοηθούν στη μείωση της ολικής χοληστερόλης και της LDL. Τα ω-3 όμως τα οποία διασπώνται σε (EPA+DHA), ουσίες που βλέπεται συχνά σε σκευάσματα,
ΔΕΝ ΒΟΗΘΟΥΝ ΣΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΧΟΛΗΣΤΕΡΟΛΗΣ.
Βοηθούν στη μείωση των τριγλυκεριδιων
και της θρόμβωσης.
Όποτε αυτό να το προσέξετε ιδιαίτερα στις
αγορές σκευασμάτων και ανάλογα για ποιο σκοπό τα παίρνετε..
Σας ζάλισα σήμερα με βιοχημεία..να έχετε
μια όμορφη μέρα και ΠΑΝΤΑ να γυμνάζεστε!!keeping your metabolism up!!!
Bιωνης Παντελης
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου