Κυριακή 13 Απριλίου 2014

Υπερφαγία...ειναι τελικά θέμα υποσυνειδήτου??










Υπάρχουν ενδείξεις ότι η παχυσαρκία είναι το αποτέλεσμα μιας νόσου που λέγεται υπερφαγία. Όταν δηλάδη κάποιος ανοίγει το ψυγείο, χάνει τον έλεγχο και τρώει ότι βρει. Είναι όταν κάποιος σηκώνεται το βράδυ 01.00 η ώρα και ψάχνει να βρει ζαχαροπλαστείο ανοιχτό, τρώγοντας όσο πιο πολλά γλυκά μπορεί ,γρήγορα, έτσι ώστε να μη συνειδητοποιεί τι κάνει!!

Το θέμα όμως είναι γιατί το κάνει? Τι τον οδηγεί σε αυτή τη συμπεριφορά?
Υπάρχουν πολλές απόψεις ψυχολόγων και  διαιτολόγων επί του θέματος, αλλά εγώ θα σας παραθέσω μια διαφορετική προσέγγιση των πραγμάτων ύστερα από τη μεγάλη τύχη που είχα να κάνω συνομιλίες  με ανθρώπους της δημοσιογραφίας, που έχουν κάνει πάνω από 15 χρόνια εκτεταμένης έρευνας πάνω σε θέματα ψυχολογίας με έμφαση στο υποσυνείδητο.

Σχεδόν, έχουμε καταλήξει ότι αυτό που φταίει σε μεγάλο βαθμό, είναι τα μηνύματα που δέχεται το παιδί σε ηλικία 4 ετών έως 6, σχετικά με τη στάση που πρέπει να έχει απέναντι στο φαγητό, και τα οποία καταγράφονται στο υποσυνείδητο του.
Θα σας δώσω ένα παράδειγμα. Όταν ένα παιδί 4 ετών έχει πάρει  ένα κομμάτι ψωμί και τρώει και η μητέρα του, του το παίρνει απότομα λέγοντας του είναι «Είναι κακό!!Παχαίνει!!», αυτό αυτομάτως περνάει στο υποσυνείδητο του παιδιού ως κακό. Αυτό το ακολουθεί στα επόμενα χρόνια της ζωής του, και όση ενέργεια ξοδεύει στο να ΜΗ φάει το ψωμί ,τόσο τελικά θα πέσει με τα μούτρα..είναι ο νόμος της φύσης αυτό..κάθε δράση έχει και μια αντίδραση..

Γιατί δηλαδή όταν βλέπω ένα μπρόκολο δε μου κάνει αίσθηση να το φάω αλλά όταν βλέπω ένα πιτόγυρο μου τρέχουν τα σάλια??Γιατί έχουμε προγραμματιστεί να αναγνωρίζουμε το πίτογυρο σα πειρασμό από τα παιδικά μας χρόνια..Πολύ απλά!!

Να μια όμορφη Κυριακή..

-Vionis team-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου