Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

Πόνος στη μέση και τον αυχένα??γλυκοζαμίνη χονδροιτίνη .



Πόνος στη μέση και τον αυχένα??γλυκοζαμίνη χονδροιτίνη .



Από καιρό ήθελα να γράψω αυτό το άρθρο για να σας παραθέσω την σημαντικότητα των παραπάνω ουσιών στην μείωση του πόνου του αυχένα και της μέσης.

Σαν αθλητής εγώ προσωπικά των ελευθέρων βαρών, και δουλειάς γραφείου βίωσα 2 φορές στη ζωή μου έντονους πόνους στη μέση (5 χρόνια) και στον αυχένα (4 χρόνια).

Κανείς όμως δε με είχε ενημερώσει στα 18 μου για την αναγκαιότητα κάποιων συμπληρωμάτων που ειδικά όσοι καταπονούνται μυοσκελετικά πρέπει να τα παντρεύονται.

Η γλουκοζαμίνη είναι μια ουσία απαραίτητη για την παραγωγή του συνδετικού ιστού στον οργανισμό. Είναι υπεύθυνη για την κινητοποίηση της παρασκευής ουσιών που είναι απαραίτητες για τη σωστή λειτουργία των αρθρώσεων, αλλά και για τη διαδικασία επιδιόρθωσής τους. «Μελέτες που έχουν γίνει, έχουν δείξει ότι η γλυκοζαμίνη διαθέτει ήπια αντιφλεγμονώδη δράση. Η χρόνια λήψη γλυκοζαμίνης, που είναι απολύτως εφικτή, λόγω της απουσίας ανεπιθύμητων ενεργειών, καταστέλλει αρκετές φλεγμονώδεις διαδικασίες στον οργανισμό και προστατεύει από παθήσεις όπως η οστεοαρθρίτιδα.

Η χονδροϊτίνη είναι μια, επίσης, φυσική ουσία που συμβάλλει στη διοχέτευση νερού και θρεπτικών συστατικών στον χόνδρο, διατηρώντας τον σπογγώδη και υγιή. Διατροφικές πηγές της συγκεκριμένης ουσίας δεν υπάρχουν. Έτσι, όταν ο οργανισμός δεν μπορεί να παράγει επαρκή ποσότητα της ουσίας, θα πρέπει να καταφύγουμε στη λήψη συμπληρωμάτων διατροφής.

Τα καλύτερα συμπληρώματα κατά τη γνώμη μου γλουκοζαμίνης χονδροιτίνης είναι τα ακόλουθα.


Προσωπικά εγώ προτιμώ από τα extreme stores.

Να έχετε μια όμορφη μέρα και πάντα να γυμνάζεστε με προσοχή!!

Ο φίλος και συνοδοιπόρος

Βιώνης Παντελής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου