Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Πως επηρεάζουν οι διάφορες τροφές το μεταβολισμό μας?



Πως επηρεάζουν οι  διάφορες τροφές το μεταβολισμό μας?




Γαλακτοκομικά χαμηλά σε λιπαρά: Ενισχύουν το νευρομυικό μας σύστημα με απαραίτητες για εκείνο ουσίες, βοηθούν στη δημιουργία των θυροειδικών ορμονών, μειώνουν το στρες και συμβάλουν στην μείωση του μυϊκού καταβολισμού.

Λαχανικά: Επειδή για να τα πέψουμε πρέπει να δαπανήσουμε θερμίδες, εμμέσως αυξάνουν το μεταβολισμό. Δημιουργούν το αίσθημα πληρότητας και κορεσμού και βοηθούν στην σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα.

Λιπαρές τροφές, πλούσιες σε ωφέλιμα λιπαρά. Διατηρούν υγιές το ενδοκρινές σύστημα, βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος, προάγουν τη λιποδιάλυση.

Μπαχαρικά, βότανα, καρυκεύματα και αρωματικά. Παρέχουν ελάχιστες θερμίδες, διεγείρουν σε ένα μικρό βαθμό το νευρικό σύστημα, αυξάνουν τη μεταγευματική θερμογένεση.

Πρωτεϊνούχες τροφές χαμηλές σε λιπαρά: Προκαλούν κορεσμό, αυξάνουν την μεταγευματική θερμογένεση και ενισχύουν το μυϊκό σύστημα.

Σύνθετοι υδατάνθρακες και φυτικές ίνες: Μειώνουν το αίσθημα της πείνας, σταθεροποιούν το σάκχαρο στο αίμα, παρέχουν ενέργεια και ομαλοποιούν τη λειτουργία του εντέρου.

Φρούτα: Δίνουν όλες τις απαραίτητες βιταμίνες και μέταλλα που χρειάζεται ο μεταβολισμός για να δουλέψει σωστά.

Νερό :Απλά αυξάνει το μεταβολισμό!!!3λιτρα ημερησίως.

Και εννοείται πάντα να γυμνάζεστε!!

Ο φίλος και συνοδοιπόρος

Βιώνης Παντελής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου