Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Rodiola Rosea. To βότανο αδυνατίσματος που λίγοι ξέρουν!



Rodiola Rosea. To βότανο αδυνατίσματος που λίγοι ξέρουν!



Το βότανο αυτό η αλήθεια είναι ότι είναι γνωστό από πολύ παλιά. Οι Βίκινγκς ήταν γνωστόν ότι το χρησιμοποιούσαν για την αύξηση της δύναμης και της αντοχής τους. Οι κινέζοι αυτοκράτορες έστελναν απεσταλμένους στη Σιβηρία να το βρουν για να το χρησιμοποιήσουν για ιατρικές θεραπείες.

Επίσης έχουν γίνει πολλές έρευνες από τους ρώσους κυρίως ,οι όποιοι το χρησιμοποιούσαν για να ανταγωνιστούν τους Αμερικανούς, σε σχέση με την ικανότητα του βοτάνου να μειώνει τη κατάθλιψη, να ανεβάζει τη δύναμη και την αντοχή, να μειώνει την κούραση και κατ επέκταση να μειώνει και τα ποσοστά του σωματικού λίπους.

Έχει βρεθεί ότι το βότανο αυτό ενεργοποιεί την λωποδυτική ικανότητα του σώματος μας, κινητοποιώντας τα λιποκυτταρα. Τα λιποκυταρρα σπάνε σε μόρια γλυκερολης και λιπαρά οξέα και τα τελευταία είναι αυτά που μας δίνουν την ενάργεια.

Φοβερό αντιοξειδωτικό, μειώνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα αλλά αυξάνει ίσως λίγο τη πίεση και τους καρδιακούς παλμούς. Γι αυτο όποιος είναι ευαίσθητος με τη καρδιά του καλο είναι να το αποφύγει. Επίσης όποιος παίρνει κατασταλτικά του νευρικού συστήματος και αντικαταθλιπτικά επίσης καλό είναι να το αποφύγει. Όποιος δεν έχει κάποιο τέτοιο  θέμα μπορεί να το πάρει ελεύθερα!

Να έχετε μια όμορφη μέρα και πάντα να γυμνάζεστε.

Μη ξεχνιόμαστε!!

Βιώνης Παντελής!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου