Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Συνδυασμοί τροφών με βάση τον γλυκαιμικό δείκτη για απώλεια βάρους.



Συνδυασμοί τροφών με βάση τον γλυκαιμικό δείκτη για απώλεια βάρους.




Θυμάστε που μιλήσαμε για τη σημασία του γλυκαιμικου δείκτη?


Ήρθε λοιπόν η ώρα να δούμε ποια φαγητά μπορούμε να συνδυάσουμε έτσι ώστε να πετύχουμε καλύτερη σταθεροποίηση του σακχάρου. Ακόμα και αν τρώτε τροφές με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη όπως άσπρο ρύζι, μπορείτε να το συνδυάσετε με μια τροφή χαμηλού όπως ο αρακάς ,έτσι ώστε να επιβραδύνετε την απορρόφηση των σακχάρων. Δεν εκκρίνεται πολύ ινσουλίνη, δεν φτιάχνονται πολλή λιποκύτταρα. Τόσο απλό.

Παρακάτω σας παραθέτω έξυπνους συνδυασμούς.

Υψηλός γλυκαιμικός δείκτης
Χαμηλός γλυκαιμικος δείκτης
Δημητριακά
+ λιναρόσπορο η ηλιόσπορο
Μακαρόνια
+σαλάτα λαχανικών
Καλαμπόκι
+ Ρύζι μπασμάτι
Καρότο
+ σέλινο
Μέλι
+ Γιαούρτι
Μπανάνα
+ Γάλα
Παξιμάδι η φρυγανιά
+ταχίνι
Πατάτες
+ σαλάτα μαρούλι
Ρύζι άσπρο
+ φακές η ρεβίθια
Ψωμί λευκό
+ τυρί cottage


Εννοείται βέβαια ότι το παν είναι η ποσότητα , γιατί αν  φάτε μια πιατέλα μακαρόνια, η σαλάτα λαχανικών δεν θα κάνει απλά τίποτα!!

Να έχετε μια όμορφη μέρα και να είστε πάντα αισιόδοξοι

Βιώνης Παντελής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου