Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

Καρύδια! Γιατί πρέπει να τα τρώτε.



Καρύδια! Γιατί πρέπει να τα τρώτε.




Τα καρύδια είναι μια εξαιρετική τροφή που μας έχει δώσει η φύση. Έχουν πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά οξέα τα οποία μειώνουν την κακή χοληστερόλη LDL και αυξάνουν την καλή HDL.Με απλά λόγια λοιπόν μας προστατεύουν την καρδιά μας.

 Είναι πολύ πλούσια σε Vit E η οποία θεωρείται ένα από τα ισχυρότερα αντιοξειδωτικά στοιχεία που προστατεύει και θωρακίζει την άμυνα του οργανισμού από τις καθημερινές καταστροφικές ελεύθερες ρίζες. Τους δολοφόνους των κυττάρων μας δηλαδή.

 Είναι πλούσια σε πρωτεΐνες υδατάνθρακες και λιπαρά και στην ουσία είναι μια πλήρης τροφή. Περιέχουν μεγάλη περιεκτικότητα στο αμινοξύ αργινίνη που είναι προαγωγός για την παραγωγή του νιτρικού οξέως του σώματος καθώς και της αυξητικής ορμόνης. Το νηκτικό οξύ προκαλεί αγγειοδιαστολή που στους άντρες είναι ιδιαιτέρα χρήσιμο για τη στυτική λειτουργία!! Επίσης η αυξητική ορμόνη μας φτιάχνει μυς και μας καίει το λίπος-με απλά λόγια.

Καλό θα είναι επίσης να αναζητήσετε τα καρύδια τύπου πέκαν
 
http://www.moa.gov.cy/moa/da/da.nsf/All/08D73FF0B068E38DC2257A23002B11DF/$file/%CE%9F%CE%BA_KaridiaPekan.pdf?OpenElement 

(αμερικανικό καρύδι)τα οποία έχουν διπλάσιες ποσότητες ευεργετικών ουσιών από τα άλλα καρύδια.

Και τέλος να υπενθυμίσω ότι 2 χούφτες καρύδια έχουν περίπου 500-600 θερμίδες (ανάλογα τη χούφτα εννοείται) και για το πότε μας βάζουν τα κιλάκια ούτε που το παίρνουμε είδηση. Προσοχή λοιπόν και με μέτρο.

Να έχετε μια όμορφη εβδομάδα και να χαμογελάτε.

Και εννοείται πάντα να γυμνάζεστε!

Βιώνης Παντελής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου