Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Βατόμουρα. Πρέπει η δε πρέπει να τα τρώμε?οι κετόνες βατόμουρου? καίνε λίπος?



Βατόμουρα. Πρέπει η δε πρέπει να τα τρώμε?οι κετόνες βατόμουρου? καίνε λίπος?



Η αλήθεια είναι ότι τα βατόμουρα είναι ένα θαύμα της φύσης. Η μάλλον ένα από τα πολλά. Σε ίσες ποσότητες περιέχουν ίσως τα περισσότερα αντιοξειδωτικά από κάθε άλλο φρούτο. Τα αντιοξειδωτικά τους ονομάζονται ανθοκυανίνες και έχουν την ιδιότητα να καταστρέφουν τις ελεύθερες ρίζες, να ενισχύουν τα τριχοειδή αγγεία, να προστατεύουν από καρδιακές παθήσεις, και καρκίνο. Επίσης το βατόμουρο είναι πλούσιο σε Vit C.

Τον τελευταίο καιρό έχει γίνει μεγάλος ντόρος με τα συμπληρώματα κετόνης βατόμουρου. Έχουν γίνει αρκετές μελέτες βέβαια σχετικά αναξιόπιστες οι οποίες ισχυρίζονται ότι οι κετόνες βατόμουρου αυξάνουν τον μεταβολισμό και  επίσης αυξάνουν  τα επίπεδα της αδιπονεκτίνης, μιας ορμόνης που παράγεται από τα λιπαρά κύτταρα, η οποία ρυθμίζει το μεταβολισμό των λιπαρών οξέων και της γλυκόζης. Τα επίπεδα της αδιπονεκτίνης στο αίμα έχουν άμεση σχέση με το επίπεδο σωματικού λίπους , αλλά σε αντίστροφη μορφή, δηλαδή χαμηλά επίπεδα αδιπονεκτίνης έχουν οι παχύσαρκοι ενώ υψηλά έχουν τα άτομα που δυσκολεύονται να βάλουν κιλά.

Επίσης όλο αυτό το θέαμα βασίζεται σε αναξιόπιστες μαρτυρίες πολλών κυριών από την Ισπανία οι οποίες δείχνουν φώτο πριν και μετά(που μπορεί να είναι και πειραγμένες)όπου έχουν χάσει 10-20 κιλά. Όντως? το ξέρουμε? όχι!!

Για να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Οι μόνοι λιποδιαλύτες οι οποίοι δίνουν ένα παραπάνω boost και με έρευνες βοηθούν στην καύση του λίπους είναι δυστυχώς και άκρως επικίνδυνοι για την υγεία(εξαιρούμενης της καφεΐνης).

Υδροχλωρική Εφεδρίνη, Υδροχλωρική κλενβουτερόλη ,και  θυροξίνη είναι οι μόνες ουσίες που καίνε λίπος. ΟΜΩΣ. Αν και εφόσον γλιτώσεις από τη κολπική μαρμαρυγή (αρρυθμίες),ταχυκαρδίες ,τρέμουλα, ανησυχίες, μανίες και το θάνατο σε αρκετές περιπτώσεις, θα επανέλθεις εκεί που ήσουν με πιο χαμηλό μεταβολισμό από ποτέ!!Άρα? που καταλήγουμε?

Διατροφή και άσκηση! με  ασφάλεια και υγεία  για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Να έχετε μια όμορφη μέρα και να γυμνάζεστε.

Βιώνης Παντελής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου