Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

Λαδερά και υγεία της καρδιάς!







Τα  λαδερά φαγητά αναμφισβήτητα αποτελούν μέρος της παράδοσης μας και της ελληνικής κουζίνας γενικότερα. Ποιος δε έχει λατρέψει τα γεμιστά της γιαγιάς και το ιμαμ από μια καλή ταβέρνα το καλοκαίρι..

Έρευνες έχουν δείξει ότι το ελαιόλαδο που υπάρχει στα λαδερά φαγητά έχει μονοακορεστα λιπαρά οξέα τα οποία ελαττώνουν στο αίμα μας τα τριγλυκερίδια. 

Επιπλέον ο συνδυασμός των λαχανικών με το ελαιόλαδο αυξάνει τόσο την αφομοίωση όσο και τις ευεργετικές ιδιότητες των φυτοθρεπτικών ουσιών που περιέχουν τα λαχανικά. Πολλές βιταμίνες πχ από διάφορα λαχανικά είναι λιποδιαλυτές και έτσι το λάδι τις βοηθάει να απορροφηθούν..

Παγίδα όμως??ε δε μπορεί όλο αυτό να μην είχε και παγίδα..1/2 κιλό φέτα και 1 καρβέλι ψωμί με τα αγαπημένα φασολάκια της μαμάς όχι μόνο τα τριγλυκερίδια δε θα ρίξει, αλλά θα σας εκτοξεύσει και στη ζυγαριά κανά πεντάρι  κιλακια  σίγουρα μέσα σε 3 εβδομάδες!!

Παν μέτρον άριστον λοιπόν

Να έχετε μια όμορφη Κυριακή να είστε υγιείς και να γυμνάζεστε..μειώνει το χρόνο γήρανσης!!

Βιώνης Παντελής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου